top of page

2019'da Hakim Olmak İçin Facebook Pazarlama Stratejileri


Facebook pazarlama, geçtiğimiz on yıl boyunca birçok işletme için giderek artan bir öncelik haline geldi ve kullanıcı ilgisinin gün geçtikçe daha da artmasına neden oldu. Talep arttıkça, markaların hedef kitleleriyle anlamlı şekilde bağlantı kurmasını zorlaştırdı.


2019'da, bu rekabet daha da zorlaşacak. Yarı gönüllü stratejilere güvenecek ve ilham kaynağı olduğunda haftada birkaç kez yayınlamaya yer yoktur. Markaların, kullanıcıların en çok neyi görmek istediğine hitap eden, güvendikleri markalar ile otantik, değerli bağlantılar sunan özel stratejilere sahip olması gerekecek.


Bunu yapmana yardım edebiliriz. Bu 3 Facebook pazarlama stratejisi, 2019 ve sonrasında istediğiniz sonuçları almanıza yardımcı olacak.

Facebook Pazarlama Stratejileri

1. Gruplarla Topluluk Oluşturun


Facebook grupları orijinal olarak oluşturulmuştur, böylece benzer ilgi alanlarına sahip kullanıcılar bağlantı kurabilir, eşleştirebilir ve iletişim kurabilir. Grup özellikleri son birkaç yılda katlanarak büyüdü ve markalı bir grup oluşturmak şimdi en iyi stratejilerden biri.


Son yıllarda kullanıcıların markalardan ne istedikleri konusunda büyük bir değişim gördük. Yaklaşan satışlarla ilgili güncellemeler istemiyorlar; Özgünlük ve şeffaflık arıyorlar. İnsanlar ilişki kurmak ister ve markalı gruplara katılmak, onlara aradıkları o ilişki için kapıyı açan içsel ve özel bir his verir.



Gruplar, markanızın çevresinde toplulukları kurmak için çok daha güçlü bir fırsattır.


2. Diğer İşletmelerle İşbirliği Yapın


Etkili pazarlama büyük sonuçlar getirir, ancak bazen daha iyi bir fırsat diğer iş ortakları ile ortaklık kurmaktır. Hedef kitlenizi paylaşan işletmelerle (ya da konumlarda veya ilgi alanlarınızda) iş yapmak, yeni takipçiler kazanmak ve içeriğinize daha fazla ilgi duymak için güçlü bir stratejidir.


Diğer işletmelerle ortaklıklar şunları içerebilir:

  • Katılımcılar gerektiren barındırma yarışmalarının her iki iş ortağı da, her iki ortakla da ödüle katkıda bulunur.

  • Birbirlerinin içerik ve etkinliklerini Facebook'ta paylaşarak kitlenizin neden değerli olduğuna ilişkin ek yorumlar eklemek.

  • Toplantıları mağaza içinde bir araya gelerek yapmak veya birlikte bir hayır kurumuna katılma.

  • Müşterilerin sahip olabileceği soruları yanıtlamak için birlikte yayın yapmak.


3. Canlı Yayınlar


Canlı video, Facebook pazarlamasında önemli bir stratejidir. Yaşadığınız zaman takipçilerinize haberdar edilecek, diğer içeriklerdeki organik erişim azalırken bile dikkatlerini anında talep edecektir. Ayrıca, canlı bir yayın sırasında sizinle bağlantı kurma, soru sorma ve gerçek zamanda ele alabileceğiniz yorumları bırakma şansına da sahip olurlar. Orada ilişki kurma fırsatları var ve gerçekte orada olduğunuzu, yaşadığınızı ve erişebildiğiniz gerçeğini kullanıcılar çok önemsiyor.


Denklemin “canlı” kısmı burada anahtardır. Sosyal Medya Denetçisi kısa süre önce, çok az kişinin canlı video oynatmalarını izlediğini gördü. Bu nedenle, bu kampanyaların etkisini görmek için mümkün olduğunca çok sayıda canlı izleyiciye ulaşmanız gerekiyor. Dönüşümlü canlı içerik daha yüksek görüntüleyici tutma oranlarına sahipti ve çok fazla etkileşim tetikledi.


Canlı videolar için popüler seçenekler şunlardır:

  • Öğreticiler, eğitimler

  • Soru ve Cevap yayınları

  • Müşteriler veya üyelerle yapılan görüşmeler

  • Büyük duyurular

  • Sektörel ipuçları ve haberleri paylaşma


Yayına geçmeden önce, bunu duyurun ve kullanıcılara ne hakkında konuştuğunuzu bildirin, hatta yayınınızı önceden planlayın. Soru-Cevap olacaksa, daha önceden kullanıcıların soru sormasını sağlayın; böylece, kullanıcıların ilgi göstermesi ve ilgi çekici bir şekilde başlaması biraz zaman alacak olsa bile, bazı içerikler hazırlanabilir. Böylelikle, insanların sormasını istediğin bazı “sorular” da bile kendi cevaplarına sahip olursun. Temel olarak ne söylemek istediğinizi ve nasıl söylemek istediğinizi öğrenin.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

BLOG

bottom of page