top of page

Google, Bizi Takip Ediyor

Google, Konum Geçmişi kapatıldıktan sonra bile konum verilerini yakalıyor..

Google'ın Kullanıcı Konumu Geçmişi kapalı olduğunda bile kullanıcı konum verilerini toplamaya devam ettiği bilgisi yayıldı. Buna cevaben, Google başlangıçta şirketin açık olduğunu ve herhangi bir şeyi gizlemediğini söyledi: “Google deneyimini yapmak veya Google'ın arabayla yol tarifi almak gibi şeyler yaptıklarında bu deneyimi iyileştirmek için konumu kullanmaya devam ediyor. ” olarak açıklama bulunuldu.


Bütün bunlar teknik olarak doğru olsa da, şirket yeterince açık değildi. Dolayısıyla, yapılan bir güncelleme ile Google artık bir sayfanın metnini değiştirerek Konum Geçmişi’nin nasıl yönetileceğini veya silineceğini açıkladı.


Bu ayar, cihazınızdaki Google Konum Servisleri ve Cihazımı Bul gibi diğer konum hizmetlerini etkilemez. Bazı konum verileri, Arama ve Haritalar gibi diğer hizmetlerde etkinliğinizin bir parçası olarak kaydedilebilir. Google Hesabınızın Konum Geçmişi'ni kapattığınızda, söz konusu Google Hesabı ile ilişkilendirilmiş tüm cihazlar için kapalıdır.

Diğer bir bilgide konum geçmişi kapatıldığında, cihazda artık konumun kaydedilemeyeceğini ima etti.


Google'ın önceki bildirimlerinde ve konum tartışmalarında aldatıcı olduğunu düşünmüyorum, ancak neler olup bittiği konusunda yeterince açık değildi ve Konum Geçmişi, cihazdaki konum verileri üzerinde küresel bir kontrol değildi.


Kullanıcılar verilerinin korunduğuna ve uygunsuz bir şekilde kullanılmadığına güveniyorsa, neler olup bittiğini anlamaları koşuluyla, Google’ın yaptıklarıyla muhtemelen iyi olacaklardır. İletişim ve şeffaflık güvenin anahtarıdır. Ve tüketici güveni başarının anahtarıdır.


Veri skandalları ve tartışmaları göz önünde bulundurulduğunda, artık tüketici güveninin daha da zorlaştığı bir paranoya ve şüphe ortamındayız. Açık, basit açıklamalar ve iletişim önemlidir. Bu nedenle, Google'ın AP tarafından istenmiş olsa bile bu değişikliği yapması olumlu.


Şirket daha da ileri gitmeli ve düzenli insanların gerçekte neler olup bittiğine dair bilgi almasını sağlamalı, böylece kullanım gerçekten uzlaşmalı ve arka planda bilmedikleri veya anlamadıkları şeyler olmayacak.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

BLOG

bottom of page