top of page

7 Heyecan Verici Instagram Özellikleri 2019'da Geliyor

Güncelleme tarihi: 12 Ağu 2019

Instagram'a çok yakında: yeni özellikler geliyor. Facebook Geliştirici Konferansı #F82019'da açıklanan Instagram'daki tüm heyecan verici güncellemeler hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Instagram Özelliği #1: Instagram Hikayeleri için Yepyeni Bir Kamera

500 milyondan fazla aktif kullanıcısı olan bu yılki F8 konferansındaki en büyük özellik duyurularından bazılarının Instagram Hikayeleri için olması şaşırtıcı değil.


İlk yeni özellik: yenilenmiş bir kamera tasarımı ve “Oluşturma Modu” olarak adlandırılan yeni kamera modu.


Adam Mosseri'ye göre, yeni kamera hepimizin bildiği ve sevdiği yaratıcı araçları bulmayı kolaylaştıran yarım daire biçimli bir mod değiştirici içerecek!


Örneğin, Kamera Modundayken, Boomerang, Superzoom ve Rewind gibi farklı çekim seçeneklerine erişmek için sağa kaydırabilirsiniz. Sola kaydırırsanız, Instagram, Stories’in çıkartmaları, GIF'ler, metinler ve daha fazlası gibi yaratıcı araçlarını bulacaksınız.


Ayrıca, kullanıcıların ilk önce bir fotoğraf veya video yüklemelerine gerek kalmadan hikayeler yaratmalarını sağlayacak yeni "Oluşturma Modu" da geliyor. Bir anket ya da metin tabanlı hikayeyi takipçilerinizle paylaşmaya çalışıyorsanız bu harika!

Instagram Özelliği #2: Instagram Hikayeleri için Yeni Bağış Etiketiyle Para Kazanın


Instagram, insanların uygulamanın içinden kar amacı gütmeyen kuruluşlar için para biriktirmelerine olanak tanıyacak Instagram Hikayeleri için yeni bir bağış çıkartması başlatıyor.


Mosseri'ye göre, bu yeni özelliği kullanmak için kamerayı açın, bir fotoğraf çekin veya yükleyin, etiket simgesine dokunun ve bağış etiketini seçin.


Kar amacı gütmeyen bir listede arama yapabilir ve para toplayıcıyı Instagram Stories’in yaratıcı araçlarını kullanarak özelleştirebilirsiniz.


Canlı yayınlandığında, toplanan toplam tutarı görüntülemek için hikayenizde yukarı çekebilirsiniz - Instagram'a göre, topladığınız paranın % 100'ü kâr amacı gütmeyen desteğinize gidecektir.

# 3: İçerik Oluşturucu Profilleri Instagram İçin geliyor: Geçmeli mi?


Instagram’nın yeni “yaratıcı profili” hakkında daha fazla ayrıntı ortaya çıktıkça, birçok etkileyici geçiş yapıp yapmamasını merak ediyor!


Instagram iş profilleri gibi, içerik oluşturucu profilleri de bir dizi özel özelliğe ve derinlemesine analitiklere erişecek - ancak ikisi arasında bazı büyük farklılıklar var!

Örneğin, içerik oluşturucu profilleri hala Instagram Insights'a erişebilecekken, izleyiciler çevrimiçi olduğunda demografik bilgiler ve katılım istatistikleri de dahil olmak üzere çok çeşitli analiz ölçümleriyle masaüstünde Instagram Creator Studio’ya erişebilecekler.


İçerik oluşturucular ilk kez, aynı zamanda verileri izlemeye devam etmeye erişebilecek ve bu da etkileyicilerin izleyicileriyle hangi içeriğin rezonansa girdiğini (veya öyle olmadığını) görmesini her zamankinden daha kolay hale getirecek!


Ek olarak, içerik oluşturucular, marka ve arkadaşlardan gelen mesajları öncelik sırasına koymalarına veya önemli bir isteği asla kaçırmamalarından emin olmak için zamana göre sıralamalarına izin veren daha fazla DM filtreleme seçeneğine sahip olacak.


Yeni içerik oluşturucu profili, aynı zamanda, e-posta, metin, çağrı veya DM olsun, etkileyicilerin “tercih ettikleri” iletişim yöntemlerini belirlemelerine izin verecektir.

İçerik oluşturucu hesapları olan kullanıcılara, iletişim kurma yöntemleri üzerinde daha fazla kontrol sağlayarak, etkileyiciler "soğuk" mesajları filtreleyebilecek ve birlikte çalışmayı tercih ettikleri markalarla anlamlı etkileşimlerde bulunmak için daha fazla zaman harcayacaklar.

Instagram içerik oluşturucu profillerinde sunulan yeni özelliklerin çoğu çekici olsa da, geçiş yapmanın bazı olumsuzlukları var. Örneğin, Instagram içerik oluşturucu profilleri Instagram API’ye bağlı değil, bu sayede Instagram’a otomatik olarak zamanlama yapamayacakları veya üçüncü taraf analiz araçlarını kullanamayacakları anlamına geliyor.


Ayrıca, yeni profillerin, yalnızca Instagram Hikayeleri silme özelliğine erişim için 10K takipçisi sınırına benzer şekilde, belirli bir hesaba sahip olan Instagram etkileyicileri için geçerli olacağı söyleniyor.

Instagram Özelliği # 4: Artık Favori Instagram Etkileyicilerinizden Ürün Satın Alabilirsiniz


Gelecek haftadan itibaren Instagram, herhangi bir etkileyicinin, sanatçının veya şöhretin giydikleri bir giyim markasını etiketlemesine izin veren yeni bir özel alışveriş etiketini test ediyor ve böylece takipçiler Instagram uygulamasını bırakmadan o öğeyi satın alabilir!

Duyuru işleminden önce, Instagram’ın hala beta sürümündeki Instagram’daki yeni uygulama içi ödeme özelliğini kullanarak ürün satmak için yalnızca işletmeler Instagram alışveriş etiketlerinden faydalanabilir.


Şimdi, Instagram “kamuya açık isimler, yaratıcılar, sporcular, yayıncılar ve sanatçılar” özelliğe erişebileceklerini söylüyor; bu da giyim eşyalarını etiketlemelerini ve takipçilerin uygulama içinde bu ürünleri hemen satın almalarını sağlayacak.


Peki, bu etkileyici pazarlama için ne anlama geliyor? Bir sürü TL :)


Bugüne kadar, etkileyicilerin Instagram'da ürün satmanın * doğrudan * bir yolu yoktu. Elbette, takipçilerinden biyolarındaki bağlantıyı tıklatmalarını ya da Instagram Hikayelerini kaydırmalarını isteyebilirlerdi, ancak yayınlarındaki ürünleri etiketleme yeteneği olmadan, ürettikleri herhangi bir satışın Instagram uygulaması dışında gerçekleşmesi gerekiyordu!

Artık yeni alışveriş etiketiyle, etkilenen kişiler temsil ettikleri markalar için gerçek satış görevlileri olarak hareket edebiliyorlar ve doğrudan Instagram içinde alımlar yapabiliyorlar.


Bu yeni özelliğin etkileyicilerin ve işletmelerin kampanyalar üzerinde birlikte çalışma şeklini nasıl etkileyeceği görülmemektedir.


Örneğin, etkileyicilerden ürünleri Instagram postalarına tanıtmaları yaygın olsa da, daha fazla zaman almaları ve işletmelere daha fazla fayda sağlamaları nedeniyle ürün etiketleriyle sponsorlu yayınlar için daha fazla ücret alabilirler.


Instagram ayrıca ödeme özelliklerine henüz bir gelir paylaşımı seçeneği eklememiş, ancak Instagram'dan yapılan bir basın açıklamasına göre, hem içerik oluşturucuları hem de etiketledikleri markalar Instagram içindeki paylaşılan bilgileri alacak, böylece alışveriş gönderilerinin performansını daha iyi anlayabilecekler .


Şu anda, özellik yalnızca Chiara Ferragni, Kim Kardashian, Ronnie Fieg ve daha fazlasını içeren küçük bir yaratıcı grubu için kullanılabilir. İşletmelerin, içerik oluşturucuların ürünlerini etiketlemesini sağlamak için satın alma işleminin beta sürümünün bir parçası olması da gerekir.


Instagram Özelliği # 5: Herkes Kendi Yazında Kendi Instagram Hikayelerini Oluşturmaya Yetkin Olacak Bu Yaz


Eğer zaten Instagram'da AR (“yapay gerçeklik”) çılgınlığına atladıysanız, yakında herkesin kendi Instagram Hikayeleri filtrelerini oluşturabileceklerini bilmekten mutlu olacaksınız!

Evet bu doğru! Bu yılki F8 konferansındaki en büyük duyurulardan biri, Facebook'un Spark AR Studio'sunun (markaların ve tasarımcıların Instagram Stories filtreleri oluşturmak için kullandığı yazılım) hem Mac hem de PC kullanıcıları da dahil olmak üzere herkesin kullanımına sunulacağı yönünde.


Bu noktaya kadar, sadece kapalı betadaki tasarımcıları ve markaları Instagram Stories için kendi özel AR filtreleri oluşturabilirdi.


Ancak Facebook, Spark AR'ı daha fazla platform ve geliştiriciye açtığı için, gelecekte AR efektleriyle yaratıcılık kazanacak birçok marka ve işletmeyi görmeyi bekliyoruz.

Özel AR etkilerinin zaten Instagram'da büyük bir darbe olduğu kanıtlandı. Aslında, Zuckerberg’e göre, yalnızca son yılda, bir milyardan fazla insan Instagram, Facebook, Messenger ve Portal dahil Facebook uygulamalarında Spark AR efektlerini kullandı.

Ve bir işletme olarak, Instagram için kendi AR efektlerinizi yaratmanın kazanacağı çok şey var!


Örneğin, kozmetik bir markaysanız, takipçilerinizin Kylie Cosmetics gibi ürünlerinizi Kylie’lerinin Lip Kit filtresiyle yaptığı "denemelerine" izin vermek için bir AR filtresi oluşturabilirsiniz.


Off-White gibi moda markalarının, takipçilerinin koleksiyonlarındaki ürünleri denemelerine izin vermek için AR filtreleri kullandıklarını da gördük.

Instagram için kendi AR efektlerinizi oluşturmak aynı zamanda büyük bir büyüme hacküdür çünkü filtreye erişmek için ya markayı Instagram'da takip etmeniz ya da denemek için onların profilini ziyaret etmeniz gerekecek!


En çok heyecanlandığım özellik bu, F8'deyken AR Studio ile uygulamalı deneyim kazandım ve dürüst olmak gerekirse… bu AR etkilerini yaratmak o kadar da zor değil! Bu, çocukları STEM'e dahil etmenin harika bir yolu olabilir ve tasarım bilgisi olmayanların bile, Instagram uygulamasını canlı olarak görebildiklerini görmek harika bir şey değil, süper güçlendirici!

# 6: Instagram “Resmi Olarak” Sayılıyor Like Hiding Testleri


Bu ayın başlarında, Instagram'ın insanların fotoğraflarındaki benzer sayımı gizleyecek yeni bir özelliği test ettiğini ortaya koyan görüntüler çevrimiçi ortamda dolaşmaya başladı.

Bir Instagram sözcüsü, Söylentilere, “Şu anda bunu test etmiyoruz, ancak Instagram üzerindeki baskıyı azaltmanın yollarını keşfetmek her zaman düşündüğümüz bir şey” diyerek söylentileri hızla dağıtıyor.


Görünüşe göre, sadece Instagram * resmi olarak değil * yeni özelliği de test ediyor, ama bu hafta Kanada'da deneme yarışması başlıyor!


Adam Mosseri'ye göre, yeni özellik Facebook'un sosyal medyayı daha az “basınçlı bir ortam” haline getirme hedefinin bir parçası.


Mosseri Salı günkü açılış konuşmasında, “İnsanların Instagram'da kaç kişiden hoşlandıkları konusunda biraz daha az endişe etmelerini ve gerçekten önemsedikleri insanlarla bağlantı kurmak için biraz daha zaman geçirmelerini istiyoruz” dedi.

“Yayınınızı kaydırırken, benzer sayım yok. Bir fotoğrafı veya videoyu kimin beğendiğini görebilir, içine dokunabilirsiniz, hepsini kendinize ekleyebilecek vaktiniz varsa, fotoğrafı kaç kişinin beğendiğini görebilecek ancak yalnızca isterse görebilir. ”


Bu, elbette Instagram ve kullanıcılarının işleyiş şeklindeki büyük bir değişikliği temsil ediyor. Bir gönderinin aldığı beğeni sayısı, “başarı” nın en iyi ölçüsü olmasa da uzun zamandır platformda bir tür statü sembolü olmuştur.


Benzeri sayımların “saklanması”, kullanıcıların rekabete kapılmadan daha otantik içerikleri paylaşmalarına yardımcı olmakla ilgili görünüyor.


Zuckerberg, açılışında yaptığı açıklamada, “İnsanların bir gönderinin ne kadar hoşlanacağına daha az ilgi duymalarını ve diğer insanlarla bağlantı kurmaya daha fazla odaklanmalarını istiyoruz” dedi. İnsanların yeni özelliklere karşı ne kadar alıcı olduklarını görmek ilginç olacak - eğer deneme plana göre giderse, başka bir rekor kıran yumurta görmeyiz.


Yeni Instagram Özellik # 7: “Uzakta Modu” ve Zorbalıkla Mücadelede Diğer Testler


Facebook ayrıca zorbalıkla mücadele etmek için birçok yeni özelliği test ettiğini de duyurdu - Adam Mosseri bu özelliklerden bazılarının “gün ışığını asla göremeyeceğini” açıklarken, Instagram'ın bu konuda derinden ilgilendiğini ve “mücadeleye öncülük etmeye çalıştığını” vurguladı. çevrimiçi zorbalığa karşı. ”


Tartışılan ilk özellik, hareket ediyor ya da ayrılmaya başlıyormuş gibi, hayatınızın hassas dönemlerinde Instagram'dan çıkmanızı sağlayan bir “Uzak Mod” dur.


Bu, kullanıcılara hesaplarını silmek zorunda kalmadan geçici olarak Instagram etkinliklerinden ve bildirimlerinden uzaklaşma şansı verir.

Mosseri ayrıca, başlamadan önce zorbalığı durdurmayı amaçlayan yeni bir “dürtme” özelliğini de tartıştı.


Nasıl çalışır: Instagram, bir kullanıcının olumsuz bir yorum yapmak üzere olduğunu fark ederse, uygulama bu kullanıcıya "dürtme" yapar ve yayınlayabilmeleri için önce bir uyarı verir.


Bu özellik aslında olumsuz yorumların sansürlenmesini engelliyor, ancak Mosseri'ye göre Instagram, ekstra adımın kişiye ne yazdıklarını durdurabileceklerini ve düşünebilecekleri bir fırsat sağlayabileceğini umuyor.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

BLOG

bottom of page