top of page

SEO TRENDLERİ

SEO trendlerini yakından takip ederek SEO için boşa ne zaman ne de para harcayacaksınız. SEO'ya yatırım yaparak nasıl en üst düzeye çıkaracağınızı inceleyelim.

Arama motoru optimizasyonu (SEO), bir işletme için kesinlikle gelir kaynağı sağlayacak güçlü bir etkiye sahiptir. Üzerinde durulmazsa, atacağınız her adım sonuçsuz kalacak ve paranızı boşa harcayacaksınız.


SEO hakkında çok sayıda içerik yayınlandı. Neden kullanmalısınız gibi içerikler. Ancak SEO kaynak israfına dönüştüğünde neler olduğu konusunda çok az şey yayınlandı. SEO'ya yatırım yapmanın artıları ve eksileri, bazı sorunlarda çalışmak için neler yapabileceğinizi ve kayıplarınızı en iyi şekilde değerlendirebileceğinizi görelim.


Gelişim yoksa SEO da yok

Sürekli güncel tutulan ve özgün olan içerikli siteleri Google bilindiği gibi çok sever. Bir denetim gibi önemli SEO girişimlerinin, onu bir ortalama denetim olmaktan büyük bir kişiye götüren bir geliştiriciye ihtiyacı vardır. Bir geliştirici olmadan, denetimin çok basit olmasını istemediğiniz sürece SEO denetimi yapmak için çok nokta vardır. Bir anda ilk sayfalarda olayım derken yapılan hatalar sitenizin blocklanmasına bile sebep olacağı için ya bütçenizi ayarlayana kadar SEO beklemeye alın ya da uzman kişilerle bu işi yürütebilirsiniz.


Bütçeler

SEO bütçeleri her zaman bir sorundur. Ya hiç harcama yapılmadan olunacağına ya da yüksek maliyetlerle yapılacağına inanılır. Bunun asıl cevabı doğru harcamalar yaparak ilerlenilmesidir.


Beklentileri yönetme

SEO'yu araştırmak, uygulamak ve raporlamak için zaman gerekir. Çoğu kampanyanın Google’ın taraması, bir web sayfasından aldığı sinyalleri kucaklaması ve yansıtması için üç ile altı ay gerektirmesi nedeniyle, SEO’dan hızlı sonuç almanın bir anlamı yoktur. Bu yüzden sabırlı olun.


Bir TV pazarlama kampanyası neredeyse bir gecede potansiyel müşteriler oluşturabilir, ancak sürdürülebilir bir SEO girişimi bunu gerçekleştiremez. Bu, diğer kanallar aracılığıyla pazarlamanın arama motoru optimizasyonundan daha üstün olduğu anlamına gelmez, sadece farklıdır. TV’nin SEO’ya olan etkilerini çok farklı oldukları için ölçemezsiniz. Her ikisini de anlayın ve birlikte çalışmak için iki pazarlama mekanının yollarını arayın.


Kötü iş modeli

SEO'nun en temel sınırlaması, doğal olarak bir iş modelini olmamasıdır. Çalışan bir iş modeli, SEO ile genişletilebilir ve organik arama görünürlüğünü artırarak gelirinizi artırabilir. SEO'nun da yapabileceği sınırlar vardır.


SEO trendlerini takip etmek

Google her zaman neye önem verdiğini açıklar. Bu yüzden trendleri takip etmek her zaman ilk adımınız olmalıdır. Mobil uyumluluk daha önce SEO için bir önem arz etmezken artık belki de önem sırasında en başlarda bile gelebilir diyebiliriz. Trendleri takip ettiğinizde, aktif bir şekilde şekillendirmek yerine değişen bir çevreye tepki veriyorsunuz.


İdeal olarak, özellik ve site sürümleri, kullanıcı deneyimi ve dönüşüm büyümesine odaklanan hedeflerle önceden planlanmış bir zaman çizelgesini takip etmelidir. Sadece trafik büyümesinde değil, bu faktör gelirleri artırmak için de çok şey yapar. Arama motorları, içerik yayıncılarından ziyade kullanıcılarına akılda tutularak teknolojik yenilikleri teşvik etmektedir. SEO hakkında inanılmaz miktarda yanlış bilgi yayınlanmıştır, bu yüzden dikkatli olmanızı tavsiye edeceğim.


SEO için kısayol kesinlikle trendleri takip etmektir. Emin olun ki ne paranız boşa gider ne de zamanınız. Bir bakmışsınız en ön sayfalara adım adım çıkmaya başlamışsınız.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

BLOG

bottom of page